پیشتر به بررسی بهترین راهکارهای معامله در فارکس برای افراد تازه کار و برخی از رایج‌ترین اشتباهاتی که باید از آن‌ها پرهیز کرد، پرداخته ایم، مشخصه‌های مشترکی وجود دارند که باعث می‌شوند برخی معامله‌گران موفق باشند و برخی دیگر شکست بخورند (یکی از این ویژگی‌ها “نترسیدن از شکست” است).

مانند بسیاری دیگر از حوزه‌ها در زندگی، موفقیت در معامله به میزانی از استعداد و پشتکار نیاز دارد. با این که ممکن است برخی افراد در بازار استعداد ذاتی داشته باشند، اما هیچ استعدادی نمی‌تواند جایگزین پشتکاری باشد که لازمه‌ی ایجاد مهارت‌های لازم در فرد است و به تمرین، نظم و انگیزه نیاز دارد، حتی اگر موفق نشوید. همان‌طور که در نقل قولی معروف گفته شده است، “سخت کوشی می‌تواند بر استعداد چیره شود در حالی که استعداد نمی‌تواند سخت کوشی را شکست دهد.” پرورش این پنج عادت این اطمینان را می‌دهند که برای مقابله با بسیاری از چالش‌های معاملاتی آماده باشید و کمک می‌کنند کار خود را بهبود بخشید.

 

1. آمادگی

داشتن آمادگی کافی پیش از انجام هرگونه معامله کلید هر موفقیت یا شکست در آینده است. این، آمادگی تحلیلی نظیر تعیین هدف و داشتن برنامه معاملاتی خوب را در بر می‌گیرد که شامل شرایط کنونی بازار و هم هم آماده سازی روانشناختی را در بر می گیرد. معامله کردن می‌تواند استرس زا باشد و به ساعت‌ها تمرکز نیاز دارد، بنابراین مطمئن شوید که حواستان جای دیگری نباشد. همچنین برای اینکه کورکورانه وارد بازار نشوید؛ بنابراین مطمئن شوید به اندازه کافی مطالعه دارید و از تمام اخبار اقتصادی مطلع هستید. در نهایت، اطلاع داشتن از روش معاملاتی که می‌خواهید از آن استفاده کنید و پایبند بودن به آن، شما را از اکثریت معامله‌گرانی که بی تجربه و با آمادگی کم متمایز می کند.

 

2.صبر

یکی از دلایلی که بسیاری از افراد مجذوب فارکس می‌شوند سرعت بالا و فعالیت چشمگیر آن است اما موفقیت در انجام معاملات صبر بالایی را هم می‌طلبد. منتظر ماندن برای ورود در لحظه درست یا خروج در لحظه درست از یک معامله، همان‌طور که در برنامه معاملاتی خود در نظر گرفته بودید، ممکن است بسیار ساده به نظر بیاید، اما بسیاری از افراد ناگهانی تصمیم می‌گیرند و یا زمانی که بازار طبق پیش‌بینی آن‌ها واکنش نشان نمی‌دهد، فوراً تصمیم اشتباه می‌گیرند. افرادی که محتاطانه عمل می‌کنند همیشه فرصت‌های جدیدی پیش رو دارند. با این حال باید در نظر داشته باشید که صبر داشتن به معنی سرسخت بودن نیست، یکی از ویژگی های بارز موفقیت تجاری توانایی ارزیابی مجدد و سازگاری با شرایط متغیر است.

 

3. نظم

صبور بودن مانند بسیاری از عادت های صحیح دیگر ، به نظم نیاز دارد. یک معامله‌گر منظم فردی است که اجازه نمی‌دهد فشار و احساسات لحظه‌ای بر او غلبه کنند، بلکه این معامله‌گران به سیستم معاملاتی خود باور داشته و آنقدر منظم هستند که حتی زمانی که تغییرات قیمت طبق انتظارات پیش نمی‌روند، باز هم از آن پیروی کنند. تصمیم‌گیری درست به نظم نیاز دارد، حتی اگر این کار به معنی بستن معاملات نامطلوبی باشد که بخشی از وجودتان بر خلاف منطق می‌خواهد آن‌ها را ادامه دهید. نظم کاری هم‌چنین تا حدودی به استقلال احساسی نیاز دارد، باید به بخش منطقی وجود خود و آن چیزی که می‌دانید درست است متکی باشید، نه آن چیزی که می‌خواهید درست باشد.

 

4. بی پروایی و ثبات

مهم نیست که چند عادت موفقیت آمیز داشته باشید یا اینکه چقدر “به درستی” همه کارها را انجام دهید به هر حال گاه و بیگاه زیان خواهید کرد و این تنها چیزی است که می توانید از آن مطمئن باشید. ممکن است یک زیان ناچیز یا قابل توجه باشد اما یک معامله‌گر موفق هرگز اجازه نمی‌دهد چنین مواردی او را متوقف کنند بلکه از آن درس می‌گیرد. تمام معامله‌گران موفق در گذشته زیان های بزرگی را تجربه کرده‌اند (حتی غول‌های معامله‌گری مانند استنلی دراکنمیلر نیز زیان های بزرگی داشته اند)، اما تفاوت آن‌ها با معامله‌گرانی که دائماً زیان می کنند این است که آمادگی بیش‌تری دارند، صبور هستند و برای پیشگیری از چنین زیان هایی در آینده به کار خود نظم می‌دهند. هم‌چنین آن‌ها تمام زیان های خود را پذیرفته و آن‌ها را به‌عنوان بخشی از تعادل کار خود در نظر می‌گیرند، که این خود نکته ای کلیدی برای مدیریت ریسک شماست.

 

5. کنترل ریسک

در نهایت، معامله موفق به کنترل ریسک بستگی زیادی دارد. در هر معامله همواره بین ریسک کردن برای به دست آوردن سود و احتمال شکست خوردن تعادل خاصی وجود دارد. معامله‌گران موفق از این موضوع آگاهند و از راهکارهای مدیریت ریسک برای به حداقل رساندن خطرات احتمالی و به حداکثر رساندن سود خود استفاده می‌کنند. سعی کنید از حد زیان استفاده کنید، عادتی که در هر معامله‌ای، صرف نظر از میزان اطمینان، باید انجام شود. مدیریت ریسک موفق به معنی اجتناب کامل از ضرر نیست بلکه به معنی به حداقل رساندن تأثیر آن هاست تا هیچ ضرری نتواند تعادل کلی معاملات را به هم بزند یا سرمایه تان را از بین ببرد. برای یک موفقیت بزرگ در معامله، اغلب باید ریسک‌های بزرگی نیز داشته باشید اما معامله‌گران موفق می‌دانند چنین ریسک‌هایی چه زمانی به نفع آن‌ها خواهند بود.

 

نتیجه‌گیری

بهترین راه برای انجام یک معامله موفق این است که از قبل آمادگی کامل داشته باشید، اما دومین راه مناسب ارزیابی مجدد سیستم معاملاتی، تنظیم و تطبیق مجدد و سعی دوباره است. ممکن است در تلاش‌های سوم و چهارم خود بتوانید معامله را در جهت درست پیش ببرید اما این کار به همان اندازه به صبر و نظم نیاز دارد که بار اول نیاز داشتید و احتمالا این فرآیند به شما درسهای زیادی می دهد. مهمتر از همه باید خود ارزیابی داشته و به خودتان اعتماد کنید، تا بتوانید معایب خود را شناسایی کرده و بدانید کدام یک از این عادتها را دارید و به کدامیک برای رسیدن به موفقیت نیاز دارید.