تحلیل گزارش CRA - COT

2020/04/11 | 1399/01/23
CRA , COT , دلار , بازار

هفته منتهی به سه شنبه 7 آوریل 2020

تحليل عمومی

در هفته منتهی به سه شنبه 7 آوریل هم سفته بازان دست از خرید یورو باز نکشیدند. آنها 4% دیگر بر حجم پوزیشن های خرید خود افزودند تا نسبت خرید به فروش روی ارز واحد اروپایی به نزدیک 200% برسد. هفته گذشته EURUSD تحت تاثیر تزریق دوباره نقدینگی از سوی فدرال رزرو تقویت شد اما آیا این صعود پایدار خواهدبود یا خیر بستگی به عوامل زیادی خواهدداشت. در کل با این نسبت خرید به فروش انتظار داریم مدتی این نماد در وضعیت رنج و خنثی قرار بگیرد.

روی طلا برای دومین هفته متوالی سفته بازان بزرگ دیدگاه منفی داشتند. آنها از خریدهای خود کاسته و نزدیک به 8% به فروش هایشان افزودند که نتیجه آن افت بیش از 1.6 میلیارد دلاری ارزش پوزیشن خالص خرید روی فلز گرانبها و افت نسبت خرید به فروش به زیر 1000% بود. کماکان این نسبت بالا است و به نظر ما احتمال برگشت قیمت طلا به کانال 1500 دلاری در گام نخست بالا ارزیابی می شود.

روی نفت و تحت تاثیر ابتکار اوپک و متحدین، سفته بازان بزرگ دست به افزایش پوزیشن های خرید و کاهش پوزیشن های فروش زدند تا ارزش دلاری پوزیشن خالص خرید آنها روی نفت جهشی فراتر از 1.6 میلیارد دلار پیدا کند. به نظر می رسد نفت در این سطوح فروشنده قوی نداشته و انتظار پر شدن گپ هفته های اول مارس را داریم.

کماکان 3 ارز کالایی با نسبت خرید به فروش حدوداً 40 درصدی بیش فروش ترین ارزهای بازار FX هستند و نکته جالب اینکه هر 3 ارز در هفته گذشته رشدهای مناسبی را تجربه کردند که نشانگر نادرست بودن قیمت گذاری بازار – خصوصاً پس از رونمایی از بسته های عظیم تسهیل پولی و مالی در هفته های اخیر – می باشد.

در کل در هفته گذشته 308 میلیون دلار به ارزش موقعیت های خرید افزوده شده اما با توجه به کاسته شدن 657 میلیون دلار از ارزش موقعیت های باز فروش، در کل شاهد خروج سرمایه معادل 349 میلیون دلار از بازار FX بوده ایم. این برای چندمین هفته متوالی است که این خروج سرمایه روی می دهد و بازتاب آن را در حوزه کاهش دامنه نوسانات بازار مشاهده می کنیم.

 

بيشترين افزايش ها و كاهش ها

بر حسب درصد و در مقایسه با هفته قبل، بیشترین افزایش پوزیشن های خرید مربوط به دلار نیوزیلند با 24% و بیشترین افزایش پوزیشن های فروش نیز مربوط به طلا با 7.9% می باشد.

بر جسب درصد و در مقایسه با هفته قبل، بیشترین کاهش پوزیشن های خرید مربوط به دلار کانادا با 20.8% و بیشترین کاهش پوزیشن های فروش نیز مربوط به پوند با 14.3% می باشد.

از نظر ارزش دلاری، بیشترین افزایش در پوزیشن خالص سفته بازان روی نفت با 1.660 میلیارد دلار مشاهده شده و بیشترین کاهش نیز در پوزیشن خالص سفته بازان روی طلا با 1.632 میلیارد دلار رصد شده است.

 

جداول تحلیلی:

جدول شماره 1: درصد تغییرات خرید و فروش سفته بازان نسبت به هفته گذشته

در این جدول، در ردیف مربوط به هر ارز یا کالا عملیات هفته گذشته سفته ­بازان بزرگ در زمینه قراردادهای خرید و فروش به صورت تغییرات بر حسب درصد نسبت به هفته گذشته به تصویر کشیده شده است. در ستون B/S نیز نسبت قراردادهای خرید باز به قراردادهای فروش باز آورده شده که می­تواند نمایی از نظر عمومی و کلی سفته ­بازان بزرگ نسبت به ارز یا کالای مربوطه را نمایان سازد.

 

جدول شماره 2: ارزش دلاری پوزیشن خالص سفته بازان و درصد تغییرات آن نسبت به هفته گذشته

توضیح:

در این جدول، ارزش خالص پوزیشن سفته بازان روی بازارهای مختلف بر حسب دلار و بر مبنای ارزش قراردادها و سپس تغییرات این ارزش خالص در طول هفته گذشته به تصویر کشیده شده است. این جدول نیز به نوبه خود در تشخیص جهت جریان پول سفته بازانه بسیار موثر و کارآ می باشد.

 

جدول شماره 3: برآورد ورود و خروج پول به بازار آتی FX نسبت به هفته گذشته

توضیح:

در این جدول، میزان ورود (اعداد مثبت) و یا خروج (اعداد منفی) پول از سوی سفته بازان به موقعیت های خرید (سمت چپ)، موقعیت های فروش (سمت راست) و کل بازار (وسط) نمایش داده می شود. در صورتی که پول وارد شده به بازار به صورت کلی افزایش یابد، انتظار افزایش دامنه نوسانات می رود و طبیعتاً کاهش سرمایه درگیر در بازار از سوی سفته بازان می تواند منجر به کاهش دامنه نوسانات بشود.

 

مطالب مشابه

مشاهده همه
تحلیل گزارش CRA – COT

هفته منتهی به سه‌شنبه 5 اکتبر 2021

تحلیل گزارش CRA – COT

هفته منتهی به سه‌شنبه 28 سپتامبر 2021

تحلیل گزارش CRA – COT

هفته منتهی به سه‌شنبه 21 سپتامبر 2021

تحلیل گزارش CRA – COT

هفته منتهی به سه شنبه 14 سپتامبر 2021