خورشیدگرفتگیهای حلقوی
خورشیدگرفتگی حلقوی مثال 3– گندم
- تشخیص روند حاکم بر بازار جهت موج سواری بر اساس آن
- رهگیری و رصد نشانه های دال بر پایان روند حاکم و احتمالاً شکل گیری روند جدید
مورد بعدی از خورشیدگرفتگی حلقوی، برگرفته از مبحث گن در رابطه با گندم است که با اولین تاریخ «طبیعی» فهرستشده در زیر، مشخص میشود. تاریخ دقیق این خورشیدگرفتگی، 8 آوریل 1921 بود.
- (صفحه 82، گندم ، آوریل 1921 ، کف قیمت 119 سنت) – ASE
- (صفحه 84، گندم ، مارس 1927 ، کف قیمت ، 131 سنت)
- (صفحه 86، گندم ، سپتامبر 1932 ، سقف قیمت 65 سنت)
- (صفحه 91، گندم ، نوامبر 1940 ، سقف قیمت90 سنت)
- (صفحه 91، گندم ، فوریه 1941 ، کف قیمت 78 سنت)
در زیر فهرستی از طولهای جغرافیایی نجومی برای تاریخ مربوط به وقوع خورشیدگرفتگی و همچنین شکل 13-7 که رویدادهای نجومی رخداده در جریان این خورشیدگرفتگی را نشان میدهد، وجود دارد.

شکل 13-7 نشان میدهد که یک روز قبل از خورشیدگرفتگی، سیارهی مریخ با سیارهی ونوس در یک نقطهی مشترک از مدار واقع میشوند (

). دقیقاً در روز وقوع خورشیدگرفتگی، سیارهی مریخ یک وضعیت تثلیث از مدار کامل را با سیارهی مشتری شکل میدهد (

) و یک روز بعد از وقوع خورشیدگرفتگی، سیارهی مریخ در یک وضعیت تربیع از مدار کامل نسبت به سیارهی سیارهی نپتون واقع میشود (

). این سه ارتباط نجومی که بسیار نزدیک به پدیدهی خورشیدگرفتگی رخ میدهند، مشخصهی خوبی هستند از اینکه این خورشیدگرفتگی تغییری را در روند قیمت ایجاد خواهد کرد. علاوه بر اولین تاریخ «طبیعی» که مشخص کنندهی وقوع خورشیدگرفتگی حلقوی است، چهار تاریخ «طبیعی» دیگر نیز برای این مثال فهرست شده است و تمامی آنها میتوان با استفاده از موقعیت سیارهی مشتری، پیشبینی کرد. جدول 13-8، جدول مربوط به طول جغرافیایی نجومی برای سیارهی مشتری است. به پایین ستون مربوط به تاریخی که سیارهی مشتری اولین مدار خود را تا رسیدن به نقطهی مقابل در مدار کامل خود طی میکند، یعنی 2 مارس 1927، نگاه کنید. این تاریخ، دومین تاریخ «طبیعی» فهرستشده برای این مثال، که همان مارس 1927 است را پیشبینی میکند. دقیقاً در 2 مارس 1927، خورشید و سیارهی مشتری در یک نقطهی مشترک از مدار واقع میشوند (

).
خلاصه: با شروع از تاریخ وقوع خورشیدگرفتگی در 8 آوریل 1921، سیارهی مشتری به نقطهی 180 درجهای از مدار خود میرسد و به طور همزمان، یک نقطهی مشترک از مدار را با خورشید شکل میدهد. این رویدادهای نجومی، منجر به پدید آمدن کف قیمت در بازار گندم میشود.این مورد توسط فلش 1 بر روی نمودار 13-9 نشان داده میشود. سپس، به آخرین تاریخ ذکر شده در پایین ستون مربوط اولین مدار، نگاه کنید که نشاندهندهی زمانی است که سیارهی مشتری اولین مدار خود را در 27 سپتامبر 1932، یک دور کامل میپیماید. این تاریخ، سومین تاریخ «طبیعی» برای این مثال، یعنی سپتامبر 1932، را پیشبینی میکند. یک روز زودتر، سیارهی عطارد از برج میزان عبور میکند (

). دقیقاً در همان روزی که سیارهی مشتری یک دور از مدار خود را به طور کامل میپیماید، سیارهی عطارد از میان خط استوای سماوی عبور میکند (

).
خلاصه: با شروع از تاریخ وقوع خورشیدگرفتگی در 8 آوریل 1921 که سیارهی مشتری یک دور کامل از مدار خود را طی میکند، سیارهی عطارد از برج میزان میگذرد و از خط استوای سماوی نیز عبور میکند، و تمامی این تغییر وضعیتها منجر به پدید آمدن سقف قیمت در بازار گندم میشود. پس از آن، به تاریخ 7 نوامبر 1940 در پایین ستون مربوط به دومین مدار نگاه کنید، که طی آن سیارهی مشتری به طول جغرافیایی تثلیث از مدار کامل خود در برج ثور میرسد حال آنکه به صورت بازگشتی حرکت میکند. این تاریخ، چهارمین تاریخ «طبیعی» فهرستشده برای این مثال، یعنی نوامبر 1940، را پیشبینی میکند.
خلاصه: با شروع از تاریخ وقوع خورشیدگرفتگی در 8 آوریل 1921، سیارهی مشتری به نقطهی 240 درجهای از دومین گردش در مدار خود میرسد و همزمان با این تغییر وضعیت، افزایش قیمتی در بازار گندم پدید میآید. این امر، با فلش 3 بر روی نمودار 13-9 نشان داده میشود.

در انتها، به تاریخ نوشته شده در پایین ستون نشاندهندهی دومین مدار چرخشی سیارهی مشتری نگاه کنید که در آن زمان، سیارهی مشتری در برج ثور، برای سومین بار، به طول جغرافیایی تثلیث از مدار کامل میرسد. این تاریخ، معادل 21 فوریه 1941 است. این تاریخ، چهارمین تاریخ «طبیعی» برای این مثال، یعنی فوریهی 1941، را پیشبینی میکند.
خلاصه: با شروع از تاریخ وقوع خورشیدگرفتگی در 8 آوریل 1921، سیارهی مشتری به نقطهی 240 درجهای از دومین گردش در مدار خود میرسد و همزمان با این تغییر وضعیت، کف قیمتی در بازار گندم شکل میگیرد. این مورد، با فلش 4 بر روی نمودار 13-9 نشان داده میشود.